Vietnamský salát s trhaným kuřecím masem

Vietnamský salát s trhaným kuřecím masem

 

Ingredience: 

1 větší kuřecí prso od Drůbežářského závodu Klatovy (nebo zbytek pečeného kuřete), 
hlávkový salát, 
1 mrkev, 
½ červené papriky, 
sojové výhonky, 
1 malá cibule; 

Na zálivku: 

3 stroužky česneku, 
1 malá chilli paprička, 
4 lžíce balsamica, 
2 lžíce olivového oleje, 
8 lžic citronové šťávy, 
3 lžíce javorového sirupu, 
sůl, čerstvý koriandr, máta a sezamová semínka, 
limetka.


Postup

1/ Kuřecí maso uvařte metodou sous-vide doměkka, nebo dlouho pečte přiklopené a osolené v troubě podlité vodou na nízký stupeň, potom by mělo jít snadno roztrhat vidličkou. Na zálivku oloupejte česnek a nasekejte ho nadrobno, chilli papričku nakrájejte na tenké plátky a promíchejte se zbylými surovinami dohladka.

2/ Hluboký talíř vyložte natrhanými listy ledového salátu. Mrkev očistěte a nastrouhejte na nudličky. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na nudličky, maso natrhejte na jemné proužky. Promíchejte se sójovými výhonky a zálivkou. Naporcujte je na talíře s ledovým salátem.

3/ Bylinky natrhejte nebo nasekejte nahrubo a zasypte jimi salát spolu se sezamovými semínky a smaženou cibulí. Můžete podávat s limetkou vedle, aby si každý mohl salát dochutit podle sebe.