Quiche s brokolicí
Ingredience
- 280 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo + mouka na poprášení
- 140 g másla na kousky
- ½ lžičky soli
- 8 lžic vody
Na náplň:
- 1 cibule nebo šalotka na měsíčky
- spařená brokolice nasekaná na menší kousky
- 1 balení modrého sýra typu niva
- 1 balení tvarohu
- 100 ml smetany na vaření
- 3 vejce
Postup:
Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut vychladnout do lednice.
Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu, který je o něco větší než vaše koláčová forma. Těsto přeneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje těsta mohou formu lehce přesahovat. Dejte na chvilku do lednice.
Na těsto poté položte pečicí papír a zatěžkejte fazolemi. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte asi 20 minut, poté sejměte papír s fazolemi a ještě asi 5 minut dopékejte. Vyndejte z trouby a nalijte připravenou náplň.
Náplň:
Na oleji opečte cibulku, česnek a spařenou brokolici. Tuto směs dejte do mísy, přidejte vajíčka rozšlehaná s tvarohem a smetanou, osolte, opepřete a zamíchejte. Tekutou směs vlijte do předpečeného korpusu.
Na směs rozdrobte nivu a trochu vmáčkněte, pokud někde vyčnívá hodně nad hladinu, ozdobte například tymiánem a vložte do trouby. Pečte při 180 °C asi 25 minut, než se náplň zpevní.
Před podáváním nechte koláč vychladnout.