Zelňáky

Zelňáky

Ingredience

Na těsto:
250 g kysaného zelí
250 g moučných brambor typu C
100 g hladké mouky Babiččina volba
2 vejce
100 g slaniny, pancetty nebo škvarků
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
olej nebo sádlo na smažení
ubrousky na odsátí přebytečného tuku

 

Postup

Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájené nebo nastříhané zelí, krátce poduste a nechte zcela vychladnout.

Mezitím si připravte brambory. Syrové je nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté promíchejte s připraveným zelím z pánve a zbylými surovinami. Česneku můžete dát podle chuti i více.

Dochuťte majoránkou, solí a pepřem – ten lze naopak vynechat.

Smažte placky na oleji nebo sádle na středním plameni dozlatova a dokřupava jako bramboráky.

 

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba