Salát s grilovaným tofu, paprikou, cuketou a bílým balzamikovým krémem

Salát s grilovaným tofu, paprikou, cuketou a bílým balzamikovým krémem

Co budeme potřebovat:

-1 červená a 1 žlutá paprika
-1 cuketa
-200 g tofu
-1 stroužek česneku
-4 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-sůl, pepř
-500 g listů salátu (např. biondo, rosso, dubový)
-150 g sýru feta
-100 g zelených oliv s peckou
-olivový olej

 

Postup:

Papriku, cuketu a tofu nakrájíme na přibližně stejné kusy, které orestujeme na olivovém oleji společně s rozdrceným stroužkem česneku. Před koncem restování, až zelenina lehce změkne, zastříkneme bílým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Takto připravenou zeleninu necháme zchladnout na pokojovou teplotu, osolíme a opepříme.

Omyté a osušené listy salátu natrháme na menší kousky, které smícháme s bílým balzamikovým krémem a lehce osolíme. Podáváme s fetou a zelenými olivami s peckou. Je to zdánlivá drobnost, ale právě pecka dodá olivám tu správnou chuť!

 

Ingredience: