Pho Ga (vietnamská kuřecí polévka)

Pho Ga (vietnamská kuřecí polévka)

Ingredience:

  • 1 celé kuře od Drůbežářského závodu Klatovy (asi 1,5 kg)
  • 2 litry vody
  • 1 cibule
  • 1 kus zázvoru (asi 5 cm), podélně nakrájený
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 200 g rýžových nudlí
  • Čerstvé bylinky (koriandr, thajská bazalka, máta)
  • Naklíčené fazolky mungo
  • Limetka na podávání
  • Jarní cibulka a čerstvý koriandr na ozdobu
  • Omáčka Sriracha a hoisin (na servírování)

Postup:

  1. Kuře vložte do velkého hrnce s 2 litry vody. Přidejte sůl a vařte na středním plameni asi 1 hodinu, dokud není kuře měkké. Kuře vyjměte a nechte vychladnout.
  2. Cibuli a zázvor opečte na suché pánvi, dokud nejsou lehce ohořelé, což dodá polévce charakteristickou chuť. Vývar dochuťte rybí omáčkou, cukrem a přidejte cibuli a zázvor. Nechte vařit dalších 20 minut.
  3. Kuře rozeberte na menší kousky.
  4. Rýžové nudle uvařte podle návodu, vložte je do misek. Přidejte kousky kuřete a zalijte vývarem. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami, jarní cibulkou, fazolkami mungo a podávejte s limetkou, srirachou a hoisin omáčkou.

 

 

 

 

zdroj/foto: Drůbežářské závody Klatovy