Pho Ga (vietnamská kuřecí polévka)
Ingredience:
- 1 celé kuře od Drůbežářského závodu Klatovy (asi 1,5 kg)
- 2 litry vody
- 1 cibule
- 1 kus zázvoru (asi 5 cm), podélně nakrájený
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 200 g rýžových nudlí
- Čerstvé bylinky (koriandr, thajská bazalka, máta)
- Naklíčené fazolky mungo
- Limetka na podávání
- Jarní cibulka a čerstvý koriandr na ozdobu
- Omáčka Sriracha a hoisin (na servírování)
Postup:
- Kuře vložte do velkého hrnce s 2 litry vody. Přidejte sůl a vařte na středním plameni asi 1 hodinu, dokud není kuře měkké. Kuře vyjměte a nechte vychladnout.
- Cibuli a zázvor opečte na suché pánvi, dokud nejsou lehce ohořelé, což dodá polévce charakteristickou chuť. Vývar dochuťte rybí omáčkou, cukrem a přidejte cibuli a zázvor. Nechte vařit dalších 20 minut.
- Kuře rozeberte na menší kousky.
- Rýžové nudle uvařte podle návodu, vložte je do misek. Přidejte kousky kuřete a zalijte vývarem. Polévku ozdobte čerstvými bylinkami, jarní cibulkou, fazolkami mungo a podávejte s limetkou, srirachou a hoisin omáčkou.
zdroj/foto: Drůbežářské závody Klatovy
Ingredience:
cibule cibule jarní koriandr limeta voda kuře celé rýžové nudle Zázvor výhonky mungo srirache