Kuřecí polévka se smetanou na anglický způsob
Ingredience:
- 1 kuřecí prsní řízek od Drůbežářského závodu Klatovy
- 1 cibule, nasekaná
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 nakrájené žampiony
- 1 litr kuřecího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- Sýr na posypání
- Sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Kuřecí prso uvařte v osolené vodě, dokud není měkké. Po uvaření jej nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci rozpusťte máslo a přidejte cibuli, mrkev a celer. Smažte 5-7 minut, dokud zelenina nezačne měknout. Nakonec přidejte i nakrájené žampiony.
- Přidejte mouku a míchejte, aby se vytvořila jíška. Postupně přilévejte kuřecí vývar, přičemž míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Nechte polévku vařit asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
Nakonec přidejte smetanu a nakrájené kuřecí maso. Vařte ještě 5 minut. Dochutťe solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a navrch můžete nastrouhat sýr.
zdroj/foto: Drůbežářské závody Klatovy