Kuřecí polévka se smetanou na anglický způsob

Kuřecí polévka se smetanou na anglický způsob

Ingredience:

  • 1 kuřecí prsní řízek od Drůbežářského závodu Klatovy
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 nakrájené žampiony
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sýr na posypání
  • Sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí prso uvařte v osolené vodě, dokud není měkké. Po uvaření jej nakrájejte na malé kousky.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte cibuli, mrkev a celer. Smažte 5-7 minut, dokud zelenina nezačne měknout. Nakonec přidejte i nakrájené žampiony.
  3. Přidejte mouku a míchejte, aby se vytvořila jíška. Postupně přilévejte kuřecí vývar, přičemž míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Nechte polévku vařit asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

Nakonec přidejte smetanu a nakrájené kuřecí maso. Vařte ještě 5 minut. Dochutťe solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku podávejte s nasekanou petrželkou a navrch můžete nastrouhat sýr.

 

 

 

 

zdroj/foto: Drůbežářské závody Klatovy