Krémový houbový kuba s pošírovaným vejcem a čerstvou majoránkou
Suroviny:
- 250 g uvařené kroupy
- 100 g divoké houby
- 2 g dehydrované houby (mix rozemletý na prach)
- 30 g máslo
- 1 ks pošírované vejce
- 2 g naložené jehličí na kyselo
- Čerstvá majoránka
- Sůl, pepř
Postup:
- Příprava krup:
Kroupy uvaříme doměkka. - Orestování hub a smíchání s kroupami:
Na pánvi orestujeme divoké houby a poté je smícháme s uvařenými kroupami. Vychlazené máslo postupně vmícháváme jako u italského risotta, aby se vytvořila krémová konzistence. Dochutíme solí a pepřem. - Pošírování vejce:
Vejce pošírujeme v octové lázni a umístíme na střed Kuby. - Houbový prach:
Dehydrované houby rozmixujeme na jemný prášek a pokrm tím z vrchu jemně posypeme. - Dekorace:
Jídlo ozdobíme naloženým jehličím, houbovým prachem a čerstvou majoránkou.
Tip šéfkuchaře: možno použít nahoru strouhanný sýr parmazánového typu nebo cerstvý farmařský sýr vmíchat do krup a u nás dáváme také nakládané jeřabiny.
zdroj/foto: The Artisan