Domácí müsli s jogurtem bifido
Ingredience pro 3 porce:
- 3 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO
- 250 g ovesných vloček
- 50 g semínek
- 100 g nasekaných mandlí
- 90 g medu
- 60 g másla
- 1 lžička skořice
- 100 g lyofilizované maliny
- 200 g čerstvé maliny
Postup:
Předehřejeme troubu na 160 °C. Plech vymažeme trochou oleje. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme med a mícháme, dokud se vše nespojí. Odstavíme pánev a nasypeme do ní ovesné vločky, semínka, nasekané mandle a skořici. Důkladně promícháme, aby se vše obalilo. Směs rozprostřeme na plech v rovnoměrné vrstvě. Pečeme přibližně 10-15 minut. Jakmile směs zezlátne vyndáme ji z trouby. Necháme müsli zchladnout, poté přidáme lyofilizované maliny a nasypeme müsli do vrchní části dózy. Do spodní části vložíme čerstvé maliny a vychlazený Bílý jogurt bifido.
zdroj/foto: Mlékárna Valašské Meziříčí