Domácí müsli s jogurtem bifido

Domácí müsli s jogurtem bifido

Ingredience pro 3 porce:

  • 3 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO  
  • 250 g ovesných vloček
  • 50 g semínek
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 90 g medu
  • 60 g másla
  • 1 lžička skořice
  • 100 g lyofilizované maliny
  • 200 g čerstvé maliny

 

Postup:

Předehřejeme troubu na 160 °C. Plech vymažeme trochou oleje. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme med a mícháme, dokud se vše nespojí. Odstavíme pánev a nasypeme do ní ovesné vločky, semínka, nasekané mandle a skořici. Důkladně promícháme, aby se vše obalilo. Směs rozprostřeme na plech v rovnoměrné vrstvě. Pečeme přibližně 10-15 minut. Jakmile směs zezlátne vyndáme ji z trouby. Necháme müsli zchladnout, poté přidáme lyofilizované maliny a nasypeme müsli do vrchní části dózy. Do spodní části vložíme čerstvé maliny a vychlazený Bílý jogurt bifido.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Mlékárna Valašské Meziříčí