Halloweenské cake pops
Ingredience
Na základ:
3 vejce
45 g třtinového cukru
30 g polohrubé mouky Babiččina volba
20 g kakaa
špetka soli
Na směs:
50 g arašídového másla
1 polévková lžíce másla
1–2 polévkové lžíce domácí marmelády
Na zdobení:
200 g bílé čokolády nebo barevné cukrové polevy
potravinářská barva podle vlastní volby
špejle na lízátka a zdobení
Postup
Vejce si vyšlehejte s cukrem do světlé husté pěny. Kakao spolu s moukou promíchejte a stěrkou zapracujte do těsta. Piškot pečte v menší formě při 170 stupních Celsia 15–20 minut.
Po upečení nechte zcela vychladnout. Korpus nadrobte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, arašídové máslo a marmeládu.
Tvarujte kuličky o gramáži cca 20 g a nasaďte je na špejle. My jsme použili dřívka na nanuky, použít lze i tyčky. Kuličky na špejlích dejte chladit do lednice, aby ztuhly.
Vychlazené kuličky namáčejte do čokoládové polevy. Hotové kuličky opět dejte vychladit.
zroj/foto: GoodMills Česko