Pistáciová kolečka

Pistáciová kolečka

Potřebujeme:
180 g loupaných pistácií
120 g másla
110 g třtinového cukru
1 vejce
190 g hladké mouky
50 g kandované kůry z pomeranče
1 balení sušené pomerančové kůry
30 g pistáciové pasty
1 g soli, 200 g hořké čokolády
30 g kakaového másla v peckách a několik pistácií na ozdobení

Postup:

  1. Pistácie namočíme na hodinu do vlažné vody.
  2. Máslo, cukr, sůl a vejce vyšleháme do světlé barvy. Následně přidáme prosátou mouku, obě pomerančové kůry, pistáciovou pastu a pistácie. Směs zamícháme stěrkou a rozdělíme ji na dvě dávky. Za pomocí potravinářské folie vytvarujeme dva válečky, které uložíme na chvíli do mrazu (budou se lépe krájet).
  3. Těsto nakrájíme na malá kolečka, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je při 170 °C do mírně zlaté barvy.


    Tip Martiny Kynstlerové ze zlínské Školy vaření: Vychladlá kolečka máčíme do půlky v rozpuštěné hořké čokoládě s kakaovým máslem a posypeme je sekanými pistáciemi.

 

 

 

 

zdroj/foto: Martina Kynstlerová, www.bistrovalachy.cz