Pistáciová kolečka
Potřebujeme:
180 g loupaných pistácií
120 g másla
110 g třtinového cukru
1 vejce
190 g hladké mouky
50 g kandované kůry z pomeranče
1 balení sušené pomerančové kůry
30 g pistáciové pasty
1 g soli, 200 g hořké čokolády
30 g kakaového másla v peckách a několik pistácií na ozdobení
Postup:
- Pistácie namočíme na hodinu do vlažné vody.
- Máslo, cukr, sůl a vejce vyšleháme do světlé barvy. Následně přidáme prosátou mouku, obě pomerančové kůry, pistáciovou pastu a pistácie. Směs zamícháme stěrkou a rozdělíme ji na dvě dávky. Za pomocí potravinářské folie vytvarujeme dva válečky, které uložíme na chvíli do mrazu (budou se lépe krájet).
- Těsto nakrájíme na malá kolečka, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je při 170 °C do mírně zlaté barvy.
Tip Martiny Kynstlerové ze zlínské Školy vaření: Vychladlá kolečka máčíme do půlky v rozpuštěné hořké čokoládě s kakaovým máslem a posypeme je sekanými pistáciemi.
zdroj/foto: Martina Kynstlerová, www.bistrovalachy.cz
Ingredience:
čokoláda hořká máslo mouka hladká ořechy pistáciové cukr třtinový