Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana
Ingredience
Krém
- 1 l mléko
- 2 kapsy Zlatý krém Liana
- 2 žloutky
- 2 PL Cake mix Liana
- 150 g krystalový cukr
- 2 PL rum
- 250 g máslo / rostlinný tuk
- špetka Pravá vanilka mletá Liana
Piškot
- 7 bílků
- 5 žloutků
- 200 g cukr
- 100 ml teplé mléko
- 200 g Cake mix Liana
Šlehačka
- 250 ml rostlinná / živočišná šlehačka
- špetka Pravá vanilka mletá Liana
Dále potřebujeme
forma o rozměru 34 x 24 x 8 cm
POSTUP
1. Krém: Ze 700 ml mléka oddělíme 300 ml, které použijeme na rozmíchání Zlatých krémů, žloutků a směsi Cake mix Liana. Zbylé mléko zahřejeme s cukrem až do varu. Rozmíchanou směs vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme, dokud krém nezhoustne. Přidáme 2 polévkové lžíce rumu, cca 50 g másla, pravou vanilku mletou Liana, dobře promícháme a necháme vychladnout.
2. Piškot : Vaječné bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Ve druhé nádobě vyšleháme 5 žloutků s cukrem do pěny. Postupně přilijeme teplé mléko a po lžících přidáváme Cake mix Liana. Nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme při 175°C 20 minut. Necháme vychladnout.
3. Měkké máslo vyšleháme do pěny a postupně po lžících přišleháme vychladlý prošlehaný pudink.
4. Piškot překrojíme na polovinu a spodní piškot natřeme připraveným krémem.
5. Šlehačka: Do rostlinné šlehačky přidáme Pravou vanilku mletou Liana, vyšleháme a naneseme na vrstvu krému. Přikryjeme druhou polovinou piškotu. Necháme ztuhnout.
6. Povrch posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kostičky a podáváme.