Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana

Bezlepkový EXTRA vanilkový Zlatý krémeš Liana

Ingredience

Krém
Piškot
  • 7 bílků
  • 5 žloutků
  • 200 g cukr
  • 100 ml teplé mléko
  • 200 g Cake mix Liana

Šlehačka
Dále potřebujeme

forma o rozměru 34 x 24 x 8 cm

 

POSTUP

1. Krém: Ze 700 ml mléka oddělíme 300 ml, které použijeme na rozmíchání Zlatých krémů, žloutků a směsi Cake mix Liana. Zbylé mléko zahřejeme s cukrem až do varu. Rozmíchanou směs vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme, dokud krém nezhoustne. Přidáme 2 polévkové lžíce rumu, cca 50 g másla, pravou vanilku mletou Liana, dobře promícháme a necháme vychladnout.

2. Piškot : Vaječné bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Ve druhé nádobě vyšleháme 5 žloutků s cukrem do pěny. Postupně přilijeme teplé mléko a po lžících přidáváme Cake mix Liana. Nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme při 175°C 20 minut. Necháme vychladnout.

3. Měkké máslo vyšleháme do pěny a postupně po lžících přišleháme vychladlý prošlehaný pudink.

4. Piškot překrojíme na polovinu a spodní piškot natřeme připraveným krémem.

5. Šlehačka: Do rostlinné šlehačky přidáme Pravou vanilku mletou Liana, vyšleháme a naneseme na vrstvu krému. Přikryjeme druhou polovinou piškotu. Necháme ztuhnout.

6. Povrch posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kostičky a podáváme.

Dobrý tip: Chcete-li připravit klasickou lepkovou verzi receptu s pšeničnou moukou, stačí místo Cake mix Liana použít polohrubou pšeničnou mouku a přidat kypřicí prášek.