Rychlý bezlepkový jablečný koláč s drobenkou
Ingredience
Těsto
- 2 ks vejce
- 1 hrnek krystalový cukr
- 2 PL olej
- 250 g zakysaná smetana
- 2 hrníčky Cake mix Liana
Jablečná nádivka
- 6 ks středně velká jablka
- 20 g Skořicový cukr Liana
Mrvenička
- 70 g máslo / olej
- 100 g krystalový cukr
- 100 g Cake mix Liana
Dále potřebujeme
1 hrnek = 200 ml
forma o rozměru 35 x 25 cm
POSTUP
- Těsto: Vejce s krystalovým cukrem vyšleháme mixérem do tuhé pěny. Postupně přidáváme olej a zakysanou smetanu. Jemně vmícháme Cake mix Liana.
- Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem pomocí naolejované stěrky.
- Jablečná nádivka: Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, podusíme a posypeme skořicovým cukrem. Podle potřeby můžeme dosladit cukrem.
- Nádivku rovnoměrně naneseme na těsto.
- Mrveničku připravíme smícháním Cake mix Liana, krystalového cukru a másla, posypeme jí koláč.
- Pečeme při 180°C 30 minut. Po dopečení necháme vychladnout.
Dobrý tip: Chcete-li si tento rychlý recept ještě zjednodušit, můžete čerstvá jablka nahradit hotovými praženými jablky. Je to skvělý způsob, jak ušetřit čas! Najdete je iv našem e-shopu: Jablečné kostky pražené 900g
zdroj/foto/video recept: https://www.liana.sk/cs/2439-rychly-bezlepkovy-jablecny-kolac-s-drobenkou