Rychlý bezlepkový jablečný koláč s drobenkou

Ingredience

Těsto

  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek krystalový cukr
  • 2 PL olej
  • 250 g zakysaná smetana
  • 2 hrníčky Cake mix Liana

Jablečná nádivka

Mrvenička
Dále potřebujeme

1 hrnek = 200 ml
forma o rozměru 35 x 25 cm

 

POSTUP

  1. Těsto: Vejce s krystalovým cukrem vyšleháme mixérem do tuhé pěny. Postupně přidáváme olej a zakysanou smetanu. Jemně vmícháme Cake mix Liana.
  2. Těsto rozetřeme na plech vystlaný pečícím papírem pomocí naolejované stěrky.
  3. Jablečná nádivka: Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, podusíme a posypeme skořicovým cukrem. Podle potřeby můžeme dosladit cukrem.
  4. Nádivku rovnoměrně naneseme na těsto.
  5. Mrveničku připravíme smícháním Cake mix Liana, krystalového cukru a másla, posypeme jí koláč.
  6. Pečeme při 180°C 30 minut. Po dopečení necháme vychladnout.
 
Dobrý tip: Chcete-li si tento rychlý recept ještě zjednodušit, můžete čerstvá jablka nahradit hotovými praženými jablky. Je to skvělý způsob, jak ušetřit čas! Najdete je iv našem e-shopu: Jablečné kostky pražené 900g