Fazolový salát s rukolou a pečenými cherry rajčátky
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut
Ingredience
Fazole bílé sterilované | 800 g |
Cherry rajčátka | 500 g |
Olivový olej | 50 ml |
Salám Chorizo | 100 g |
Cibule červená | 1 ks |
Balsamico ocet | 40 ml |
Med | 40 ml |
Rukola | 50 g |
Mořská sůl, pepř |
POSTUP
Rajčátka překrojíme na polovinu, rozložíme je na pečící papír řezem nahoru, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.
Fazole slijeme z konzervy a propláchneme. Na oleji si opečeme chorizo salám překrájený na čtvrtky. Salám vyjmeme a necháme okapat. Na stejném oleji v pánvi opečeme na proužky nakrájenou červenou cibuli, kterou po opečení zakápneme balsamicovým octem a přidáme lžíci medu. Lehce povaříme a osolíme.
Fazole slijeme z konzervy a propláchneme. Na oleji si opečeme chorizo salám překrájený na čtvrtky. Salám vyjmeme a necháme okapat. Na stejném oleji v pánvi opečeme na proužky nakrájenou červenou cibuli, kterou po opečení zakápneme balsamicovým octem a přidáme lžíci medu. Lehce povaříme a osolíme.
Horkou zálivkou přelijeme fazole a promícháme. Poté přimícháme salám, pečená rajčátka a rukolu. Takto promíchaný salát můžeme ihned servírovat.
TIP
- Konzervované fazole můžeme použít i červené, nebo si uvařit sušené fazole. Trvá to poněkud déle.
- Salát můžete vyladit různými druhy listových salátů natrhaných na kousky nebo i na kousky natrhanými listy čekanky nebo různými druhy klíčků.
- Fazole můžeme nahradit i sterilovanou cizrnou.
- Salát můžete vyladit různými druhy listových salátů natrhaných na kousky nebo i na kousky natrhanými listy čekanky nebo různými druhy klíčků.
- Fazole můžeme nahradit i sterilovanou cizrnou.
zdroj: www.lamart.cz