Fazolový salát s rukolou a pečenými cherry rajčátky

Fazolový salát s rukolou a pečenými cherry rajčátky
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut

Ingredience

Fazole bílé sterilované  800 g
Cherry rajčátka   500 g
Olivový olej   50 ml
Salám Chorizo   100 g
Cibule červená   1 ks
Balsamico ocet   40 ml
Med    40 ml
Rukola    50 g
Mořská sůl, pepř


POSTUP
Rajčátka překrojíme na polovinu, rozložíme je na pečící papír řezem nahoru, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.

Fazole slijeme z konzervy a propláchneme. Na oleji si opečeme chorizo salám překrájený na čtvrtky. Salám vyjmeme a necháme okapat. Na stejném oleji v pánvi opečeme na proužky nakrájenou červenou cibuli, kterou po opečení zakápneme balsamicovým octem a přidáme lžíci medu. Lehce povaříme a osolíme.

Horkou zálivkou přelijeme fazole a promícháme. Poté přimícháme salám, pečená rajčátka a rukolu. Takto promíchaný salát můžeme ihned servírovat.

TIP
- Konzervované fazole můžeme použít i červené, nebo si uvařit sušené fazole. Trvá to poněkud déle.
- Salát můžete vyladit různými druhy listových salátů natrhaných na kousky nebo i na kousky natrhanými listy čekanky nebo různými druhy klíčků.
- Fazole můžeme nahradit i sterilovanou cizrnou.