Bezlepkové makové palice

Bezlepkové makové palice

Ingredience

Těsto
Dodatky
  • máslo na polití
  • mletý mák na posypání
  • moučkový cukr na posypání

 

POSTUP

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme ručně v misce. Hotové těsto přeneseme na pracovní podložku a rozdělíme na menší části.
  2. Z těsta vyformujeme dlouhý váleček, který nakrájíme na menší kousky. Každý kousek dlaněmi vytvarujeme na šulanec (podsypáváme moukou, aby se nelepily).
  3. Šulance vložíme do vroucí osolené vody a po vyplutí na povrch je povaříme ještě 5 minut. Uvařené palice vybereme do studené vody.
  4. Polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a mletým mákem.

Dobrý tip: Pokud máte chuť na změnu, namísto máku můžete šulance posypat mletými ořechy, osmaženou strouhankou nebo tvarohem. Každá variace dodá jídlu jedinečnou chuť!