Ovocný cheesecake

Ovocný cheesecake

Ingredience

Sušenková hmota
  • 200 g máslové sušenky
  • 100 g máslo
  • 2 PL mléko

Malinová nádivka
Zrcadlová poleva
Na ozdobu
  • maliny, višně, šlehačka ...

 

POSTUP

1. Sušenky podrvíme a smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Namačkáme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem a necháme ztuhnout v chladničce.

2. Šlehačkové potěšení a ztužovač šlehačky malina vyšleháme v mléce, přidáme jemný tvaroh, moučkový cukr a nabobtnalou rozpuštěnou želatinu v mléce. Do nádivky můžeme přidat kousky malin. Vylijeme na sušenkovou hmotu a dáme opět do chladničky.

3. Ztužovač šlehačky višeň rozmícháme ve vodě. Čokoládu se smetanou zahřejeme do roztání čokolády a ihned vlijeme připravený ztužovač s vodou. Rozmícháme a přecedíme přes sítko, abychom se zbavili případných hrudek. Vylijeme na ztuhlý cheesecake. Dáme do chladu nejlépe do následujícího dne. Ozdobíme podle fantazie například. šlehačkou a barevným posypem.

Dobrý tip:
Bezlepkovou verzi cheesecaku připravíme s bezlepkovými sušenkami dle našeho receptu .

 

 

zdroj/foto/video recept: https://www.liana.sk/cs/1921-ovocny-cheesecake