Ovocný cheesecake
Ingredience
Sušenková hmota
- 200 g máslové sušenky
- 100 g máslo
- 2 PL mléko
Malinová nádivka
- 50 g Ztužovač šlehačky malina Liana
- 20 g Želatina čirá Liana
- 2 kapsy (60g) Šlehačkové potěšení Liana/šlehačka v prášku
- 200 ml mléko
- 500 g jemný tvaroh
- 160 g cukr práškový
- 100 ml mléko
- 50 g maliny
Zrcadlová poleva
- 50 g Ztužovač šlehačky višeň Liana
- 70 g Čokoláda bílá Liana
- 40 ml voda
- 30 ml smetana ke šlehání
Na ozdobu
- maliny, višně, šlehačka ...
POSTUP
1. Sušenky podrvíme a smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Namačkáme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem a necháme ztuhnout v chladničce.
2. Šlehačkové potěšení a ztužovač šlehačky malina vyšleháme v mléce, přidáme jemný tvaroh, moučkový cukr a nabobtnalou rozpuštěnou želatinu v mléce. Do nádivky můžeme přidat kousky malin. Vylijeme na sušenkovou hmotu a dáme opět do chladničky.
3. Ztužovač šlehačky višeň rozmícháme ve vodě. Čokoládu se smetanou zahřejeme do roztání čokolády a ihned vlijeme připravený ztužovač s vodou. Rozmícháme a přecedíme přes sítko, abychom se zbavili případných hrudek. Vylijeme na ztuhlý cheesecake. Dáme do chladu nejlépe do následujícího dne. Ozdobíme podle fantazie například. šlehačkou a barevným posypem.
Dobrý tip:
Bezlepkovou verzi cheesecaku připravíme s bezlepkovými sušenkami dle našeho receptu .
zdroj/foto/video recept: https://www.liana.sk/cs/1921-ovocny-cheesecake