Kuřecí křídla s brusinkovou omáčkou
Ingredience:
12 kuřecích křídel Drůbežářského závodu Klatovy, 100 g másla, 100 g medu, 2 lžíce světlého piva, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 1 červená cibule, 2 mrkve, 250 ml červeného vína, 250 ml silného vývaru, 6 lžic kompotovaných brusinek, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 bobkové listy, 1 lžička mletého nového koření, pepř, sůl, olej, bílý seznam.
Postup přípravy:
1/ Máslo nechte přepustit a vychladnout. Potom ho smíchejte s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolte a naložte do máslové marinády. Marinujte nejlépe přes noc.
2/ Poté i s marinádou přemístěte na pekáč a pečte při 250 °C asi 40 minut.
3/ Mezitím nakrájejte cibuli a mrkev na menší kostičky a orestujeme na oleji. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citrónovou šťávu.
4/ Zalijte červeným vínem a vývarem a redukujte asi 20 minut.
5/ Poté vyndejte bobkové listy, rozmixujeme ponorným mixérem, přidejte brusinky, nechte projít varem a případně dosolte.
6/ Křidélka podávejte zalitá omáčkou. Nakonec lehce posypte bílým sezamem.
zdroj/foto: www.dzklatovy.cz