Domácí tvarohové vafle

Domácí tvarohové vafle

Ingredience
• 1 vanička polotučného tvarohu
• 2 vejce
• 1 lžička prášku do pečiva
• 55 g hladké mouky na kynutá těsta Babiččina volba
• 30 g rozpuštěného másla

Na ozdobu:
podle chuti a sezony – ovoce, slaný karamel, oříšky a bylinky

Postup
Ze všech surovin připravte jednotné těsto. Vyšlehané nechte aspoň 10 minut odpočívat. Vaflovač opravdu hodně rozpalte, ať jsou vafle krásně křupavé.
Hustotu těsta hodně ovlivňuje obsah vody v tvarohu, tak se nelekněte, když bude hutnější, a hlavně těsto neřeďte. Při pečení můžete vaflovač lehce pomašlovat. Než ho zavřete, nechte těsto asi minutu zatáhnout.
Zdobte podle aktuální chuti a sezony.