Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

Vejce neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Co ale dělat s výslužkou? Jednoduchá vajíčková pomazánka se nikdy neomrzí. Tento recept je léty prověřený, všeobecně oblíbený, a proto má smysl ho čas od času připomenout.


Suroviny
8-10 vajec
2-3 lžíce plnotučné hořčice
50 g másla
sůl
mletý pepř
Tatarská omáčka Hellmann’s

 

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme, bílky dáme prozatím stranou a všechny žloutky dobře rozetřeme s máslem, solí, pepřem a hořčicí.

Pak tuto žloutkovou hmotu promícháme s tatarkou, přidáme v kráječi nakrájené bílky (krájím i 4-5 ks najednou) a dáme vychladit. Podáváme s pečivem nebo mažeme na něj.

 

 

 

 

zdroj/foto: Hellmanns

 

Ingredience:

máslo vejce tatarka