Citronový koláč s chutí dolce vita

Citronový koláč s chutí dolce vita

 

Ingredience

  • 2 hrnky Polohrubé mouky Babiččina volba
  • 2 celá vejce
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • ¾ kelímku bílého skyru
  • nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • čerstvě vymačkaná šťáva z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • ¾ hrnku olivového oleje
  • špetka soli

Postup

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.

Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte.

Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty sypké.

Dohladka zpracované těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut.

 

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: GoodMills Česko