Citronový koláč s chutí dolce vita

Ingredience
- 2 hrnky Polohrubé mouky Babiččina volba
- 2 celá vejce
- ¾ hrnku třtinového cukru
- ¾ kelímku bílého skyru
- nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
- čerstvě vymačkaná šťáva z 1 chemicky neošetřeného citronu
- ¾ hrnku olivového oleje
- špetka soli
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.
Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte.
Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty sypké.
Dohladka zpracované těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut.
zdroj/foto: GoodMills Česko
Ingredience:
citron mouka polohrubá olej olivový vejce cukr třtinový skysyr