Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

 

Ingredience:

Na formu:

  • 150 g másla
  • 100 g hladké mouky na křehké pečivo nebo hladké mouky značky Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 100 g cukru

Na náplň:

  • 1 vanička tvarohu
  • 1 vejce
  • 30 g vanilkového cukru
  • 250 g červeného rybízu

Na drobenku:

  • 100 g cukru
  • 100 g měkkého másla
  • 75 g hrubé nebo polohrubé mouky Babiččina volba

Postup

Předehřejte troubu na 180°C. Vyšlehejte máslo, cukr a vejce, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu mléka. Formu vymažte máslem a dejte do trouby.

Mezitím si také připravte drobenku a dejte ji stranou. Stačí vidličkou rozmačkat máslo a promíchat s cukrem a moukou.

Těsto vlijte do formy. Tvaroh smíchejte s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozetřete na těsto. Obraný rybíz nasypejte na tvarohovou směs, a nakonec posypte drobenkou.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: GoodMills Česko