Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Ingredience:
Na formu:
- 150 g másla
- 100 g hladké mouky na křehké pečivo nebo hladké mouky značky Babiččina volba
- 2 vejce
- 100 g cukru
Na náplň:
- 1 vanička tvarohu
- 1 vejce
- 30 g vanilkového cukru
- 250 g červeného rybízu
Na drobenku:
- 100 g cukru
- 100 g měkkého másla
- 75 g hrubé nebo polohrubé mouky Babiččina volba
Postup
Předehřejte troubu na 180°C. Vyšlehejte máslo, cukr a vejce, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu mléka. Formu vymažte máslem a dejte do trouby.
Mezitím si také připravte drobenku a dejte ji stranou. Stačí vidličkou rozmačkat máslo a promíchat s cukrem a moukou.
Těsto vlijte do formy. Tvaroh smíchejte s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozetřete na těsto. Obraný rybíz nasypejte na tvarohovou směs, a nakonec posypte drobenkou.
zdroj/foto: GoodMills Česko
Ingredience:
máslo mouka hladká vejce tvaroh ve vaničce rybíz červený cukr