Makrónky s tonka fazolí plněné náplní z čokolády a Baileys
Ingredience na těsto:
250 g mandlové mouky
300 g cukru moučka
110 g vaječných bílků
10 g tonka fazole
110 g vaječných bílků
330 g cukr krupice
100 ml vody
Postup:
- Mandlovou mouku smíchejte s cukrem moučka a nastrouhejte tonka fazoli. Přidejte 110 g tekutých vaječných bílků a dobře promíchejte.
- Povařte 300 gramů cukru krupice s vodou asi na 110 stupňů, nechte odstát a přilijte dalších 110 gramů vaječných bílků spolu s 30 gramy cukru krupice a vyšlehejte hladký sníh, dokud směs nevychladne.
- Gumovou stěrkou promíchejte sníh s mandlovou směsí, dokud nebude lesklá a částečně tekutá. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte velké kapky makrónkového těsta na silikonovou podložku a pečte v horkovzdušné troubě při 140 stupních asi 12 – 15 minut. V průběhu pečení si připravte náplň.
Ingredience na náplň:
200 g cukr krupice
200 g 70% čokoláda
4 ks vejce
250 g máslo
2 dcl Baileys
Postup:
- Do vodní lázně vložte vejce a cukr a ručně šlehejte, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky.
- Odstavte, přidejte hořkou čokoládu a Baileys. Nakonec utřete na kostičky nakrájené máslo a nechte vychladnout.
- Hmotu následně vložte do pytlíku a naplňte jednotlivé makrónky.