Těstovinový salát s pistáciemi

Těstovinový salát s pistáciemi

Ingredience:

  • 250 g těstovin farfalle
  • 1 malá cuketa
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 3 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • hrst zelených oliv
  • 4 sušená rajčata
  • 100 g rukoly
  • 30 g parmezánu
  • hrst pistácií
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

  • Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, propláchneme a necháme vychladnout.
  • Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cuketu a na nudličky nakrájenou papriku. Když je zelenina orestovaná na skus, přidáme tři lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou, sůl a pepř podle chuti a necháme ještě chvilku zredukovat. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • Nakrájíme si na plátky olivy a sušená rajčata na drobné kostičky. Parmezán si nastrouháme na hobliny.
  • K restované zelenině přidáme olivy, rajčata a smícháme s těstovinami. Podáváme na talíři s rukolou, parmezánem a nasekanými pistáciemi.
Ingredience: