Těstovinový salát s pistáciemi
Ingredience:
- 250 g těstovin farfalle
- 1 malá cuketa
- 1 červená paprika
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 3 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
- hrst zelených oliv
- 4 sušená rajčata
- 100 g rukoly
- 30 g parmezánu
- hrst pistácií
- sůl
- pepř
Postup:
- Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, propláchneme a necháme vychladnout.
- Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cuketu a na nudličky nakrájenou papriku. Když je zelenina orestovaná na skus, přidáme tři lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou, sůl a pepř podle chuti a necháme ještě chvilku zredukovat. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- Nakrájíme si na plátky olivy a sušená rajčata na drobné kostičky. Parmezán si nastrouháme na hobliny.
- K restované zelenině přidáme olivy, rajčata a smícháme s těstovinami. Podáváme na talíři s rukolou, parmezánem a nasekanými pistáciemi.
Ingredience: