Bramborová pánev se smetanou a cibulí

Bramborová pánev se smetanou a cibulí
  • 800 goloupaných brambor
  • 200 goloupané cibule
  • 1 baleníkořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 2 lžícestolního oleje
  • 150 - 200 gtvarohu
  • 200 mlsmetany

 

  1. Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kroužky. Nakrájenou zeleninu posypeme kořenící směsí a promícháme. Brambory a cibuli vložíme do kastrolu nebo zapékací misky vymazané olejem, přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut.
  2. Tvaroh smícháme se smetanou a přidáme špetku soli podle chuti.
  3. Po 25 minutách vytáhneme brambory z trouby. Nahoru rozetřete lžíci tvarohu a smetany. Vložíme zpět do trouby a pečeme odkryté dalších 15 minut.
  4. Pokrm podáváme teplý, s míchaným salátem ochuceným dýňovým olejem a citrónovou šťávou.

Malé tajemství: Tyto brambory s tvarohem chutnají mnohem lépe, pokud je neservírujete přímo z trouby. Pro dosažení maximální chuti je nechejte asi deset minut odpočinout. Pokud pro vás není jídlo bez kusu masa kompletní, můžete k bramborám přidat asi 50 až 100 gramů lehce smažené pancetty nebo plátky slaniny, nakrájený salám chorizo nebo šunku.

 

  Recept dle www.podravka.cz

Ingredience: