Bramborová pánev se smetanou a cibulí
- 800 goloupaných brambor
- 200 goloupané cibule
- 1 baleníkořenící směsi Podravka na pečené brambory
- 2 lžícestolního oleje
- 150 - 200 gtvarohu
- 200 mlsmetany
- Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kroužky. Nakrájenou zeleninu posypeme kořenící směsí a promícháme. Brambory a cibuli vložíme do kastrolu nebo zapékací misky vymazané olejem, přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut.
- Tvaroh smícháme se smetanou a přidáme špetku soli podle chuti.
- Po 25 minutách vytáhneme brambory z trouby. Nahoru rozetřete lžíci tvarohu a smetany. Vložíme zpět do trouby a pečeme odkryté dalších 15 minut.
- Pokrm podáváme teplý, s míchaným salátem ochuceným dýňovým olejem a citrónovou šťávou.
Malé tajemství: Tyto brambory s tvarohem chutnají mnohem lépe, pokud je neservírujete přímo z trouby. Pro dosažení maximální chuti je nechejte asi deset minut odpočinout. Pokud pro vás není jídlo bez kusu masa kompletní, můžete k bramborám přidat asi 50 až 100 gramů lehce smažené pancetty nebo plátky slaniny, nakrájený salám chorizo nebo šunku.
Recept dle www.podravka.cz
Ingredience: