Krém z kávy, griliášové trubičky a čokoládové Baileys s mascarpone

Krém z kávy, griliášové trubičky a čokoládové Baileys s mascarpone

Ingredience:

3 žloutky
100 g cukru krupice
2 porce ristretto kávy
200 ml mléka
200 ml smetany
1,5 dcl Baileys
100 g malin
100 g mascarpone

 

Griliášové trubičky:

100 g strouhaných ořechů
100 g cukru krupice
20 g hladké mouky
2 dcl smetany ke šlehání
0,5 dcl  Baileys
60 g bílků
50 g hořké čokolády
50 g másla

Postup: 

  1. Cukr a ořechy smíchejte a rozmixujte, přidejte mouku a ušlehané bílky. Směs nechte chvíli odležet a natírejte přes šablonu na vymazaný plech. Pečte na 180 stupňů 10 minut. Ještě teplé těsto rolujte přes formu do tvaru trubičky.

  1. Čokoládu nechte spolu s máslem rozpustit ve vodní lázni, pak trubičky namáčejte po okrajích obou stran a nechte zatuhnout.

  1. Smetanu a mléko zahřejte s kávou a Baileys na 80 stupňů. Cukr vyšlehejte se žloutky do světlého krému a promíchejte se vzniklou směsí
    s Baileys. Výslednou směs vlijte do předem připravených mističek ve vodní lázni a přiklopené pečte v troubě na 120° zhruba 30 minut dokud neztuhne asi jako puding. Poté nechte vychladnout.

  1. Do krému zapíchněte několik griliášových trubiček, zasypte malinami a přelijte vrstvou Baileys. Mascarpone smíchejte se smetanou na hustou, ale tekutou směs a přidejte na předchozí vrstvu. Na závěr vše zasypte malinami, ozdobte mascarpone a lístky máty.

 

Ingredience: