Granolový snídaňový pohár

Granolový snídaňový pohár

Ingredience

  • 50 g jahod
  • 50 g hroznového vína
  • 10 g semínek granátového jablka
  • 1 malé jablko
  • 300 g müsli
  • 300 g jogurtu řeckého typu
  • 100 g sušených meruněk
  • 50 g sušených brusinek
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • 2 pol. lžíce javorového sirupu
  • 2 pol. lžíce rostlinného oleje

Příprava: 
Sušené meruňky nasekáme nahrubo, jablko nakrájíme na větší kousky.
Předehřejeme troubu na 150 °C (horkovzdušnou na 130 °C). Ve velké míse smícháme olej s javorovým sirupem.
Přidáme müsli a semínka a dobře promícháme. Směs vylijeme na velký pečicí plech a rovnoměrně rozetřeme do tenké vrstvy. Pečeme 15 minut.
Na plech přidáme sušené brusinky a meruňky a dobře promícháme. Pečeme dalších 15 minut. 
Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a poté nalámeme na kousky. 
Polovinu ovoce rozdělíme do čtyř servírovacích sklenic. Doplníme polovinou jogurtu a do každé sklenice přisypeme 2 pol. lžíce granoly (zbývající granola vystačí na dalších 8 porcí).
Lžící přendáme do sklenic zbytek jogurtu a poklademe zbývajícím ovocem. Posypeme ještě trochou granoly a podáváme.

 

Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook. Více na marksandspencerfood.cz

 

 

Ingredience: