Těstovinový salát s pistáciemi

Těstovinový salát s pistáciemi

Ingredience:
250 g těstovin farfalle
1 malá cuketa
1 červená paprika
2 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
hrst zelených oliv
4 sušená rajčata
100 g rukoly
30 g parmezánu
hrst pistácií
sůl, pepř

 


Postup:

  • Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, propláchneme a necháme vychladnout.
  • Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cuketu a na nudličky nakrájenou papriku. Když je zelenina orestovaná na skus, přidáme tři lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou, sůl a pepř podle chuti a necháme ještě chvilku zredukovat. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • Nakrájíme si na plátky olivy a sušená rajčata na drobné kostičky. Parmezán si nastrouháme na hobliny.
  • K restované zelenině přidáme olivy, rajčata a smícháme s těstovinami. Podáváme na talíři s rukolou, parmezánem a nasekanými pistáciemi.

 

 

Ingredience: