Jahodovo ovesné knoflíčky Naturhouse

Jahodovo ovesné knoflíčky Naturhouse

Ingredience:

3 šálky mletých nebo mixovaných ovesných vloček, 1 polévková lžíce prášku na pečení, 1 čajová lžička mleté skořice, ½ lžičky mletého muškátového oříšku, ½ čajové lžičky mletého hřebíčku, ¾ šálku vody, 3 lžíce mletého lněného semene, 1 menší jablko, jahodový džem DIETESSE.3, 8 pokrájených datlí, ¾ šálku ořechů

 

Postup:

Ve větší míse smíchejte půl šálku ovesných vloček, prášek na pečení a koření. Odložte stranou. V jiné míse smíchejte mleté lněné semeno, vodu, strouhané jablko, celé balení jahodového džemu DIETESEE.3 a zbylých ovesných vloček. Smíchejte a utvořte těsto, které vlijete do mísy se suchými ingrediencemi. Dobře promíchejte. Přidejte datle a ořechy sekané na kousky nebo mixované. Směs by měla být mírně vlhká. Připravte si dva plechy pokryté pečicím papírem. Čajovou lžičkou nabírejte směs a na papíru tvořte menší knoflíčky. Troubu si mezitím rozehřejte na 180 °C. Pečte asi 15 až 20 minut nebo do doby, dokud vlhká směs dostatečně vyschne a zpevní a mírně zezlátne. Knoflíčky si také můžete zdobit sušenou brusinkou, goji nebo mandlí.

 

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz/recepty

 

Ingredience: