Karotkový krém
Máslo | 2 lžíce |
Karotka | 500 g |
Zeleninový vývar | 1 l |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 5 lžic |
Čerstvý koriandr na ozdobení | 1 hrst |
Pražené arašídy | 1 hrst |
Postup:
- V hrnci rozehřejeme máslo, mrkev oloupeme, pokrájíme na kolečka a restujeme 10 minut. Poté zalijeme vývarem a restujeme do změknutí.
- Dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- Před podáváním polévku doplníme o lžíci bílého jogurtu, podrcené arašídy a několik lístků koriandru.
Tip! Arašídy můžete vyměnit například za oblíbená semínka, třeba dýňová.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/karotkovy-krem/