Kančí se zelím a karlovarskými knedlíky

Kančí se zelím a karlovarskými knedlíky

Ingredience:

  • 600 g Znojmia Zelí bílé
  • 750 g kančí kýty
  • lžíce sádla
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 2 cibule
  • 2 petržele
  • 150 g slaniny
  • lžička kmínu
  • 7 kuliček nového koření
  • 7 kuliček jalovce
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř
  • lžíce hladké mouky

na karlovarské knedlíky:

  • 7 starších rohlíků
  • 180 ml mléka
  • 2 hrsti čerstvé, nadrobno nasekané petrželky
  • 2 vejce
  • 100 g hrubé mouky
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • lžička soli
  • lžíce oleje

Postup:

 Rohlíky nakrájejte, rozložte a nechte oschnout. Oloupejte mrkev, celer a petržel a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte v hrnci a vyjměte.

Maso nakrájejte na kostky a na ½ lžíci sádla osmahněte. Osolte a opepřete. Přidejte drcené nové koření, jalovec, strouhanou zeleninu a polovinu cibule. Orestujte, vlijte vývar a duste zhruba hodinu dozměknutí.

Zelí nechte okapat. Na zbylém sádle nechte zesklovatět, posypte lžící mouky a přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a okmínujte. Duste zhruba 10 minut.

Připravte knedlíky. Oddělte bílky a žloutky zvlášť. Nakrájené rohlíky dejte do mísy, pokropte trochou mléka a promněte. Nechte 10 minut odležet. Přisypte petrželku a dejte vařit vodu na knedlíky.

 

Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kanci-se-zelim-a-karlovarskymi-knedliky/2275

 

Ingredience: