Kančí se zelím a karlovarskými knedlíky
Ingredience:
- 600 g Znojmia Zelí bílé
- 750 g kančí kýty
- lžíce sádla
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 2 cibule
- 2 petržele
- 150 g slaniny
- lžička kmínu
- 7 kuliček nového koření
- 7 kuliček jalovce
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl a pepř
- lžíce hladké mouky
na karlovarské knedlíky:
- 7 starších rohlíků
- 180 ml mléka
- 2 hrsti čerstvé, nadrobno nasekané petrželky
- 2 vejce
- 100 g hrubé mouky
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- lžička soli
- lžíce oleje
Postup:
Rohlíky nakrájejte, rozložte a nechte oschnout. Oloupejte mrkev, celer a petržel a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte v hrnci a vyjměte.
Maso nakrájejte na kostky a na ½ lžíci sádla osmahněte. Osolte a opepřete. Přidejte drcené nové koření, jalovec, strouhanou zeleninu a polovinu cibule. Orestujte, vlijte vývar a duste zhruba hodinu dozměknutí.
Zelí nechte okapat. Na zbylém sádle nechte zesklovatět, posypte lžící mouky a přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a okmínujte. Duste zhruba 10 minut.
Připravte knedlíky. Oddělte bílky a žloutky zvlášť. Nakrájené rohlíky dejte do mísy, pokropte trochou mléka a promněte. Nechte 10 minut odležet. Přisypte petrželku a dejte vařit vodu na knedlíky.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kanci-se-zelim-a-karlovarskymi-knedliky/2275
Ingredience: