Slané zdravé muffiny z dýně a zeleniny
INGREDIENCE:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 lžičku kypřicího prášku bez fosfátů
- 1 hrnek mražené míchané zeleniny
- 1 hrnek strouhaného sýru, já jsem použila ementál
- 300 g dýně
- 1 menší kapii
- 3 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
- 3 vejce
- ¾ hrnku mléka
- ¾ hrnku olivového oleje
- mořskou/himalájskou sůl
- semínka na ozdobu
POSTUP
1) Troubu předehřejeme na 190 °C.
2) Formu na muffiny vymastíme olejem.
3) Ve velké míse smícháme mouku, kypřicí prášek, mraženou zeleninu, sýr, dýni nastrouhanou najemno, kapii nakrájenou na menší kousky, petrželovou nať.
4) Ve druhé misce vyšleháme vajíčka, mléko a olej, přidáme do zeleninové směsi a osolíme. Mícháme, dokud se všechno spolu nespojí.
5) Těsto rozdělíme do formy a posypeme ho semínky. Pečeme 25 minut nebo dokud nevytáhneme z muffinů čisté párátko.