Bramborové knedlíky s červeným zelím

Bramborové knedlíky s červeným zelím

Na knedlíky:

  • 500 g brambor
  • 300 g hrubé mouky
  • 15 g másla (povoleného)
  • 1 vejce velikost M
  • ½ lžičky himalájské soli
  • 300 g uzeného masa

 

Na zelí:

  • 1 malá hlávka červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce povidel Hamé
  • sůl, pepř

Na cibulku:

  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 2 střední cibule

 

Postup

Brambory si uvaříme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a na vále je necháme vychladnout.

  • K bramborám přisypeme hrubou mouku a osolíme je. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto.

    Z těsta vyválíme obdélník a rozkrájíme ho na cca 16 - 20 čtverců.

    Uzené maso rozkrájíme na malé kousky, rozdělíme ho na těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Těsto dobře přimáčkneme, aby se při vaření knedlíky neotevíraly.

    Knedlíky vaříme podle velikosti cca 5 minut.

    Zelí si očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme ho na proužky. Na přepuštěném másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, ocet a zvolna dusíme do měkka. Zelí osolíme, opepříme a přidáme povidla. Poté už jen krátce podusíme.

    Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/bramborove-knedliky-s-cervenym-zelim/2279

     

     

Ingredience: