Bramborové knedlíky s červeným zelím
Na knedlíky:
- 500 g brambor
- 300 g hrubé mouky
- 15 g másla (povoleného)
- 1 vejce velikost M
- ½ lžičky himalájské soli
- 300 g uzeného masa
Na zelí:
- 1 malá hlávka červeného zelí
- 1 cibule
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžíce povidel Hamé
- sůl, pepř
Na cibulku:
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 2 střední cibule
Postup
Brambory si uvaříme, oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a na vále je necháme vychladnout.
-
K bramborám přisypeme hrubou mouku a osolíme je. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto.
Z těsta vyválíme obdélník a rozkrájíme ho na cca 16 - 20 čtverců.
Uzené maso rozkrájíme na malé kousky, rozdělíme ho na těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Těsto dobře přimáčkneme, aby se při vaření knedlíky neotevíraly.
Knedlíky vaříme podle velikosti cca 5 minut.
Zelí si očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme ho na proužky. Na přepuštěném másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, ocet a zvolna dusíme do měkka. Zelí osolíme, opepříme a přidáme povidla. Poté už jen krátce podusíme.
Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/bramborove-knedliky-s-cervenym-zelim/2279
Ingredience: