Hráškový krém s parmazánovými krutony

Hráškový krém s parmazánovými krutony

Ingredience:

  • Máslo 1 lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Drůbeží vývar 750 ml
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana zakysaná 4 lžíce
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Šalotka 2 ks
  • Hrášek mražený 500 g
  • Chilli paprička 2 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Petržel kadeřavá/kudrnka 2 snítky
  • Strouhaný parmazán 80 g
  • Smetana na vaření 250 ml

 

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek doměkka. Přisypeme rozmrazený hrášek a zalijeme ho drůbežím vývarem. Přidáme jednu usekanou chilli papričku bez semínek a krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem.

Základ rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Přilijeme sladkou smetanu a povaříme ještě asi 2 minuty.

Bagetu nakrájíme na kolečka, potřeme máslem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapečeme dozlatova. Hráškový krém podáváme s parmazánovými krutony, ozdobený zakysanou smetanou, kolečky chilli papričky a nasekanou petrželkou.

 

Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/hraskovy-krem-s-parmazanovymi-krutony/860

 

 

Ingredience:

hrášek