Hráškový krém s parmazánovými krutony
Ingredience:
- Máslo 1 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- Drůbeží vývar 750 ml
- Sůl dle potřeby
- Smetana zakysaná 4 lžíce
- Bageta francouzská 1 ks
- Máslo 50 g
- Šalotka 2 ks
- Hrášek mražený 500 g
- Chilli paprička 2 ks
- Pepř mletý černý dle potřeby
- Petržel kadeřavá/kudrnka 2 snítky
- Strouhaný parmazán 80 g
- Smetana na vaření 250 ml
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek doměkka. Přisypeme rozmrazený hrášek a zalijeme ho drůbežím vývarem. Přidáme jednu usekanou chilli papričku bez semínek a krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem.
Základ rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Přilijeme sladkou smetanu a povaříme ještě asi 2 minuty.
Bagetu nakrájíme na kolečka, potřeme máslem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapečeme dozlatova. Hráškový krém podáváme s parmazánovými krutony, ozdobený zakysanou smetanou, kolečky chilli papričky a nasekanou petrželkou.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/hraskovy-krem-s-parmazanovymi-krutony/860