Pečený uzený bůček s bramborovými šiškami
Ingredience:
- Uzený bůček 1 kg
- Hřebíček 10 ks
- Fazolové lusky 250 g
- Nakládané cibulky 150 g
- Pepř mletý černý dle chuti
- Bobkový list 2 ks
- Česnek 2 stroužky
- Sůl dle potřeby
- Rajčata konzervovaná krájená 300 g
Bůček očistíme a kůži nařízneme do mřížky. Do zářezů zapícháme hřebíček a bobkové listy. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Bůček vložíme do pekáče, přidáme česnek a podlijeme vodou. Přiklopíme a při 180 °C pečeme asi 40 minut. Během pečení bůček podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Fazolky očistíme, podle potřeby překrojíme a spaříme v horké osolené vodě. Pak je slijeme a necháme okapat. Přidáme je k masu společně s cibulkami a rajčaty. Pečeme ještě asi 15 minut. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovými šiškami.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/peceny-uzeny-bucek-s-bramborovymi-siskami/1015
Ingredience: