Sardinky v pálivé omáčce

Sardinky v pálivé omáčce
  • Sardinka malá 16 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián 1 snítka
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká na obalení
  • Chilli paprička 1 ks
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Ocet 1 lžíce

 

Sardinky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je, obalíme v hladké mouce a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Do výpeku vsypeme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a najemno nasekané chilli papričky. Orestujeme je.

Přidáme bobkový list a nasekaný tymián s rozmarýnem a přilijeme ocet. Vše krátce provaříme, osolíme a opepříme.

Sardinky rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou směsí a necháme odležet. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/sardinky-v-palive-omacce/1023

 

Ingredience: