Sardinky v pálivé omáčce
- Sardinka malá 16 ks
- Olej olivový dle potřeby
- Česnek 2 stroužky
- Bobkový list 1 ks
- Tymián 1 snítka
- Pepř mletý černý dle chuti
- Sůl dle potřeby
- Mouka hladká na obalení
- Chilli paprička 1 ks
- Rozmarýn 1 snítka
- Ocet 1 lžíce
Sardinky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je, obalíme v hladké mouce a osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Do výpeku vsypeme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a najemno nasekané chilli papričky. Orestujeme je.
Přidáme bobkový list a nasekaný tymián s rozmarýnem a přilijeme ocet. Vše krátce provaříme, osolíme a opepříme.
Sardinky rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou směsí a necháme odležet. Podáváme s pečivem.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/sardinky-v-palive-omacce/1023
Ingredience: