Dýňová polévka z Valašska
Ingredience
- dýně Hokkaido1 ks
- vývar1 litr
- česnek2 stroužky
- šťáva z čerstvého zázvoru
- sůl, mlétý pepř,
- Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí
Příprava
- Nejprve zpracujeme dýni tak, že vybereme semínka.
- Na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Poté si připravíme vývar, který přivedeme k varu.
- Do něj pak vložíme dýni a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přidáme prolisovaný česnek.
- Nakonec polévku rozmixujeme a dochutíme šťávou ze zázvoru, solí a pepřem.
- Na talíři ozdobíme Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.
Zdroj: http://www.mlekarna-valmez.cz/recepty/dynova-polevka-podle-mlekarny-valasske-mezirici