Dýňová polévka z Valašska

Dýňová polévka z Valašska

Ingredience

  • dýně Hokkaido1 ks
  • vývar1 litr
  • česnek2 stroužky
  • šťáva z čerstvého zázvoru
  • sůl, mlétý pepř,
  • Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí

Příprava

  • Nejprve zpracujeme dýni tak, že vybereme semínka.
  • Na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Poté si připravíme vývar, který přivedeme k varu.
  • Do něj pak vložíme dýni a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, přidáme prolisovaný česnek.
  • Nakonec polévku rozmixujeme a dochutíme šťávou ze zázvoru, solí a pepřem.
  • Na talíři ozdobíme Kysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.

 

Zdroj: http://www.mlekarna-valmez.cz/recepty/dynova-polevka-podle-mlekarny-valasske-mezirici