Krůtí pečené na jablkách

Suroviny
- Šalotka 4 ks
- Mrkev 2 ks
- Sůl dle chuti
- Rozmarýn 1 snítka
- Česnek 6 stroužků
- Krůtí maso vykostěné z farmářského trhu 700 g
- Brambory 1000 g
- Olivový olej dle potřeby
- Pepř mletý černý dle chuti
- Petržel hladkolistá 1 snítka
- Máslo 100 g
- Jablka z farmářského trhu 3 ks
-
Šalotky, brambory a mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme. Zeleninu zakapeme olejem, promícháme se solí i pepřem a rozdělíme ji do pekáčku.
Rozmarýn a petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Česnek utřeme se solí a v misce jej promícháme se změklým máslem, nasekanými bylinkami a pepřem. Očištěné krůtí maso potřeme polovinou ochuceného másla, zabalíme je a svážeme provázkem.
Pak maso zprudka opečeme v pánvi na 1 lžíci oleje. Přendáme jej do pekáčku, potřeme zbylou polovinou bylinkového másla a podlijeme trochou vody a výpekem z pánve. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 40 minut.
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. V polovině pečení je přidáme k masu a zelenině a společně vše dopečeme.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kruti-pecene-na-jablkach/1609