Krůtí pečené na jablkách

Krůtí pečené na jablkách

Suroviny

  • Šalotka 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl dle chuti
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Česnek 6 stroužků
  • Krůtí maso vykostěné z farmářského trhu 700 g
  • Brambory 1000 g
  • Olivový olej dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Petržel hladkolistá 1 snítka
  • Máslo 100 g
  • Jablka z farmářského trhu 3 ks

 

  • Šalotky, brambory a mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme. Zeleninu zakapeme olejem, promícháme se solí i pepřem a rozdělíme ji do pekáčku.

    Rozmarýn a petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Česnek utřeme se solí a v misce jej promícháme se změklým máslem, nasekanými bylinkami a pepřem. Očištěné krůtí maso potřeme polovinou ochuceného másla, zabalíme je a svážeme provázkem.

    Pak maso zprudka opečeme v pánvi na 1 lžíci oleje. Přendáme jej do pekáčku, potřeme zbylou polovinou bylinkového másla a podlijeme trochou vody a výpekem z pánve. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 40 minut.

    Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. V polovině pečení je přidáme k masu a zelenině a společně vše dopečeme.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kruti-pecene-na-jablkach/1609

     

Ingredience:

maso krůtí