Polévka Pho (Vietnam)
Suroviny
- Hovězí žebra 500 g
- Zázvor čerstvý kousek
- Sůl 1 lžička
- Rýžové nudle 250 g
- Cibulka jarní 3 ks
- Hovězí svíčková 300 g
- Limetka 1 ks
- Cibule 2 ks
- Hvězdička badyánu 5 ks
- Cukr krupice 1 lžička
- Chilli paprička 1 ks
- Koriandr 10 snítek
- Mungo výhonky 100 g
-
Žebra opláchneme ve studené vodě a dáme do hrnce. Zalijeme je 2 litry vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu na polovinu a vaříme zvolna asi půl hodiny. Během varu sbíráme pěnu.
Mezitím nasucho osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli s plátky zázvoru. Nasypeme do vývaru, přidáme badyán, cukr, sůl a vaříme zvolna další 2 hodiny.
Nudle si připravíme podle návodu na obalu. Hotový vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Syrové maso nakrájíme na velmi tenké plátky nebo proužky (aby se lépe krájelo, můžeme ho dát na 30 minut do mrazáku) a pak ho rozdělíme do misek. Přidáme rýžové nudle, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a tenká kolečka cibule, kroužky chilli papričky, nahrubo pokrájený koriandr a výhonky.
Nakonec do misek nalijeme vroucí vývar a podle chuti si každý může do polévky přidat rybí nebo hoisin omáčku. Na stole by také neměla chybět limetka.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/polevka-pho-vietnam/1105
Ingredience: