Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky
  • 100 g červené čočky
  • 150 g cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kari
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • slunečnicový olej
  • čerstvý koriandr
  • mořská sůl

 

Červenou čočku uvařte (stačí 10 minut) a sceďte.

Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte.

Přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.

Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.

Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr.

Podávejte na plátku kváskového chleba.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/pomazanka-z-cervene-cocky296

 

Ingredience: