MatchaTea makronky

MatchaTea makronky

 

Ingredience:

  • 115 g mandlové mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 vaječné bílky
  • 80 g krupicového cukru
  • 90 g másla
  • 1 polévková lžíce MatchaTea

Postup přípravy:

  • Mandlovou mouku smícháme s moučkovým cukrem a MatchaTea a důkladně přesijeme přes síto, aby v ní nebyly žádné hrudky.
  • Vyšleháme z bílků pokojové teploty sníh a postupně k němu přisypeme 30 g krupicového cukru. Šleháme tak dlouho, dokud sníh není opravdu tuhý.
  • Do sněhu přisypeme zhruba jednu třetinu zelené směsi a důkladně smícháme. Postup opakujeme i se zbývajícími dvěma třetinami. Mícháme tak dlouho, dokud nedocílíme lesklé a hladké směsi bez bublinek.
  • Směsí naplníme zdobicí pytlík a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme kolečka o velikosti zhruba 2,5 cm a propícháme párátkem všechny případné vzduchové bubliny v těstě.
  • Makronky necháme schnout alespoň půl hodiny a poté vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, pečeme 10-15 minut.

Během pečení si připravíme náplň. – Smícháme

 

 

Zdroj: www.matchatea.cz

 

Ingredience: