Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo

Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo

Na těsto (12 kusů cupcakes)

  • 185 g hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 30 g holandského kakaa
  • 1/2 lžičky soli
  • 175 g cukru krupice
  • 35 g pravého vanilkového cukru
  • 95 g másla
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce

 

Na ozdobu

  • 1 měkký tvaroh
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 lžíce pravého vanilkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • čokoládové hoblinky
  • barevné zdobení
  • srdíčka HARIBO Liebesherzen

 

  1. Máslo necháme opatrně rozpustit.
  2. Smícháme všechny suché suroviny a do připravené směsi přidáme mléko, vejce a opatrně přilijeme máslo (nesmí být příliš horké).
  3. Vše důkladně promícháme ručně nebo pomocí robota a rozpálíme troubu na 170°C.
  4. Do plechu na muffiny vyskládáme papírové formičky, které do tří čtvrtin naplníme těstem.
  5. Necháme 12–15 minut péct. Špejlí nebo párátkem píchneme do středu dortíků. Pokud těsto neulpívá, jsou cupcakes hotové a můžeme je nechat vychladnout.
  6. Do misky vyklopíme tvaroh a vyšleháme jej spolu s vanilkovým cukrem, kakaem a šlehačkou.
  7. Jakmile je krém hladký, přisypeme hoblinky čokolády.
  8. Cukrářský sáček naplníme krémem a ozdobíme cupcakes. Zdobička by měla mít kvůli hoblinkám širší konec (stejně dobře poslouží i odstřihnutý rožek pytlíku).
  9. Na závěr dekorujeme cupcakes barevným zdobením a na vršek krému usadíme srdíčko HARIBO.

 

Ingredience: