Panini s Ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou
Panini - tuhle dobrotu si můžete udělat i doma, vyzkoušejte náš recept s lilkem a slaninou.
Čas přípravy: 15 min
Ingredience
4 ksciabatty nebo bagety
3 lžíceolivového oleje
300 gPodravka Ajvaru jemného
100 gplátkové slaniny
1 kslilek
sůl
čerstvě mletý pepř
1 ksčervená paprika
2 lžícesušeného oregana
50 gstrouhaného parmezánu
Příprava
Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran Ajvarem. Necháme chvilku odpočívat.
Připravíme si náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat.
Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran.
Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmezánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova.
Rada: Podáváme se zeleninovým salátem.
Ingredience: