Moderní rybí polévka
Představujeme vám další z řady zimních videoreceptů natočených ve spolupráci s Chefparade. Tuto moderní rybí polévku si zamilují i konzervativci, kteří nedají dopustit na tu naši českou tradiční podávanou o Vánocích.
- 2 lžíce ghí ( přepuštěného másla) nebo másla
- 1 pórek
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
- 2–3 PL bezlepkové mouky
- 150 g ryby (uzené – např. pstruh nebo tuňák)
- 300 g vyloupaných, předvařených krevet
- 100 ml 12% smetany
- 750 ml vody nebo zeleninového vývaru
- mořská sůl
V hrnci na másle orestujeme doměkka pórek a cibuli. Trvá to asi pět minut. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mouku a mícháme ještě 2 minuty. Zalijeme 750 ml vývaru a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme asi 10 až 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krevety krátce orestujeme na trošce másla spolu s nakrájenou uzenou rybou bez kostí vložíme do hrnce a ještě 3 minuty povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a polévku už jen prohříváme.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/moderni-rybi-polevka
Ingredience: