Fazolová s kysaným zelím

Fazolová s kysaným zelím
  • 120 g bílých fazolí
  • 300 g kysaného zelí
  • 2 středně velké brambory
  • 2 středně velké cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce sladké mleté papriky
  • 40 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, drcený kmín, pepř, případně chilli

Fazole namočíme  (přibližně na 3 hodiny) a v nové vodě je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme papriku, zaprášíme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem.

Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokrájené kysané zelí a vaříme do změknutí. 

Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole a dochutíme kořením.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/fazolova-polevka-s-kysanym-zelim

 

Ingredience: