Fazolová s kysaným zelím
- 120 g bílých fazolí
- 300 g kysaného zelí
- 2 středně velké brambory
- 2 středně velké cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 polévková lžíce sladké mleté papriky
- 40 g špaldové celozrnné mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, drcený kmín, pepř, případně chilli
Fazole namočíme (přibližně na 3 hodiny) a v nové vodě je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme papriku, zaprášíme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem.
Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, pokrájené kysané zelí a vaříme do změknutí.
Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole a dochutíme kořením.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/fazolova-polevka-s-kysanym-zelim
Ingredience: