Cuketové bramboráčky s kozím sýrem a řeřichou

Cuketové bramboráčky s kozím sýrem a řeřichou
Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 50 minut

Ingredience

Brambory   500 g
Cuketa    500 g
Ovesné vločky   100 g
Vejce    2 ks
Česnek   3 stroužky
Mouka hladká   50 g
Sůl, pepř  
Majoránka   1 lžička
Olej slunečnicový  150 ml
Kozí sýr    300 g
Řeřicha    1 vanička
Olivový olej   20 ml


POSTUP
 
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Cuketu nastrouháme nahrubo a smícháme v míse s vločkami. Necháme asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly. Poté přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vymícháme těsto.

Na pánvi nebo v lívanečníku na středním plameni zahřejme olej. Pak na ni po lžíci až dvou dáváme těsto a tvarujeme z něj placičky. Pečeme je z obou stran dozlatova. Upečené bramboráky klademe na papírovou utěrku, abychom se zbavily přebytečného oleje. Měkký kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme pár kapek olivového oleje a nasekanou řeřichu. Můžeme i lehce osolit. Hotovou směs klademe lžičkou na hotové bramboráky a ihned podáváme.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

TIP
- Do bramboráků můžeme použít místo sušené majoránky třeba majoránku čerstvou
- Bramboráčky můžeme vylepšit třeba tím, že na kozí sýr ještě položíme plátek uzeného lososa.