Cuketové bramboráčky s kozím sýrem a řeřichou
Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 50 minut
Ingredience
Brambory | 500 g |
Cuketa | 500 g |
Ovesné vločky | 100 g |
Vejce | 2 ks |
Česnek | 3 stroužky |
Mouka hladká | 50 g |
Sůl, pepř | |
Majoránka | 1 lžička |
Olej slunečnicový | 150 ml |
Kozí sýr | 300 g |
Řeřicha | 1 vanička |
Olivový olej | 20 ml |
POSTUP
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Cuketu nastrouháme nahrubo a smícháme v míse s vločkami. Necháme asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly. Poté přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vymícháme těsto.
Na pánvi nebo v lívanečníku na středním plameni zahřejme olej. Pak na ni po lžíci až dvou dáváme těsto a tvarujeme z něj placičky. Pečeme je z obou stran dozlatova. Upečené bramboráky klademe na papírovou utěrku, abychom se zbavily přebytečného oleje. Měkký kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme pár kapek olivového oleje a nasekanou řeřichu. Můžeme i lehce osolit. Hotovou směs klademe lžičkou na hotové bramboráky a ihned podáváme.
Na pánvi nebo v lívanečníku na středním plameni zahřejme olej. Pak na ni po lžíci až dvou dáváme těsto a tvarujeme z něj placičky. Pečeme je z obou stran dozlatova. Upečené bramboráky klademe na papírovou utěrku, abychom se zbavily přebytečného oleje. Měkký kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme pár kapek olivového oleje a nasekanou řeřichu. Můžeme i lehce osolit. Hotovou směs klademe lžičkou na hotové bramboráky a ihned podáváme.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
TIP
- Do bramboráků můžeme použít místo sušené majoránky třeba majoránku čerstvou
- Bramboráčky můžeme vylepšit třeba tím, že na kozí sýr ještě položíme plátek uzeného lososa.
- Bramboráčky můžeme vylepšit třeba tím, že na kozí sýr ještě položíme plátek uzeného lososa.
zdroj: www.lamart.cz
Ingredience:
brambory cuketa majoránka mouka hladká olej olivový vejce vločky ovesné kozí sýr