Chilli con carne z jehněčího

Chilli con carne z jehněčího

Další velikonoční recept z jehněčího masa. Dušený kořeněný pikantní pokrm z mletého masa, to je chilli con carne. S červenými fazolemi je vyváženou kombinací rostlinných a živočišných bílkovin a díky celozrnné rýži je zdrojem vlákniny. Připravte si tento pokrm třeba jako sváteční oběd.

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 300 g hnědé (celozrnné) rýže (v syrovém stavu)
  • 200 g sterilovaných červených fazolí
  • 600 g zelenina (paprika, cherry rajčata)
  • 5 g mleté sladké papriky (1 čajová lžička)
  • 5 g soli (1 čajová lžička)
  • 5 g pepře (1 čajová lžička)
  • 50 g cibule (1 střední cibule)
  • 2 g mletého chilli (0,5 čajové lžičky)
  • 3 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí)

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu se zeleninou a mletým masem v hlubším kastrolu na přepuštěném másle (ghí). Směs podusíme doměkka.

Přidáme chilli koření, mletou papriku a dle chuti sůl a pepř. Poté přidáme slité a proprané sterilované červené fazole a vše spolu prohřejeme.

Podáváme s malým kopečkem celozrnné rýže, kterou připravíme dle návodu na obale.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/chilli-con-carne-z-jehneciho-s-ryzi

 

 

Ingredience: