Chilli con carne z jehněčího
Další velikonoční recept z jehněčího masa. Dušený kořeněný pikantní pokrm z mletého masa, to je chilli con carne. S červenými fazolemi je vyváženou kombinací rostlinných a živočišných bílkovin a díky celozrnné rýži je zdrojem vlákniny. Připravte si tento pokrm třeba jako sváteční oběd.
- 500 g mletého jehněčího masa
- 300 g hnědé (celozrnné) rýže (v syrovém stavu)
- 200 g sterilovaných červených fazolí
- 600 g zelenina (paprika, cherry rajčata)
- 5 g mleté sladké papriky (1 čajová lžička)
- 5 g soli (1 čajová lžička)
- 5 g pepře (1 čajová lžička)
- 50 g cibule (1 střední cibule)
- 2 g mletého chilli (0,5 čajové lžičky)
- 3 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí)
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu se zeleninou a mletým masem v hlubším kastrolu na přepuštěném másle (ghí). Směs podusíme doměkka.
Přidáme chilli koření, mletou papriku a dle chuti sůl a pepř. Poté přidáme slité a proprané sterilované červené fazole a vše spolu prohřejeme.
Podáváme s malým kopečkem celozrnné rýže, kterou připravíme dle návodu na obale.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/chilli-con-carne-z-jehneciho-s-ryzi
Ingredience: