Corn dogs
NA 10 KUSŮ | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | SMAŽENÍ: 15 MINUT
10 nožiček jemných párků
10 dřívek či špejlí
olej na smažení
NA TĚSTÍČKO:
250 g křupavé kukuřičné
strouhanky
250 g hladké mouky penny
100 g krupicového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
sůl penny
1 vejce, rozšlehané
350 ml podmáslí
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce medu
Postup
- Začněte těstíčkem na obalování. V míse smíchejte kukuřičnou strouhanku s moukou, cukrem, práškem do pečiva a solí. Do sypké směsi vlijte vejce, podmáslí, olej a med.
- Vše zpracujte do hladkého těstíčka. Párky osušte, pokud jsou příliš dlouhé, rozpulte je, a napíchněte na dřívko či špejli až téměř do konce, dřívko by ale nemělo být vidět – jako u nanuka.
- V pánvi rozpalte olej a začněte namáčet párky v těstíčku, nechte vždy okapat a pak smažte na oleji jako řízky.
- Hotové pokládejte na papírové utěrky, aby vstřebaly přebytečný tuk. Servírujte samotné, se steakovou hořčicí, majonézou, kečupem apod.
Zdroj: https://www.penny.cz/penny-corner/recepty/conr-dogs
Ingredience: