Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Kuchař: Patrik Lexa
Suroviny:
200 g brambor
200 g loupané cizrny
100 g bílého Selského jogurtu Hollandia
1,5 l zeleninového vývaru
100 ml oleje (olivový)
80 g pažitky
1 menší cibule
olej slunečnicový
pepř, sůl
Postup:
- Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme vařenou cizrnu, necháme společně restovat.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej na 90 °C a vsypeme pažitku, necháme společně pracovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
- K cizrně s cibulí přidáme vařené brambory a vývar. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Krém zjemníme jogurtem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.
Více informací včetně videa s recepty najdete na www.hollandia.cz nebo na facebookovém profilu @HollandiaCZ.
Foto: Hollandia