Mletý hovězí kebab s teplým salátem z kořenové zeleniny

Mletý hovězí kebab s teplým salátem z kořenové zeleniny

Na čtyři porce budete potřebovat:

Suroviny na kebab
4 stonky citronové trávy
750 g mletého hovězího
100 g nadrobno nakrájeného zázvoru
50 g prolisovaného česneku
200 g namleté cibule
75 ml rybí omáčky
5 g nakrájeného koriandru
5 g nakrájené máty
20 g směsi pěti koření
100 ml sójové omáčky

Suroviny na teplý salát z kořenové zeleniny
500 g brambor
100 g nadrobno nakrájené jarní cibulky
50 g dressingu Hellmann’s Jogurt a limetka
50 g pálivé hořčice Hellmann’s
šťáva z jednoho citronu
1 mrkev nakrájená na kostičky o velikosti 1 cm
1 středně velký celer nakrájený na kostičky o velikosti 1 cm
1 stroužek prolisovaného česneku
sůl a pepř podle chuti

Postup

Všechny suroviny kromě citronové trávy smícháme a na zkoušku malou kuličku masa osmahneme. Je-li potřeba, přidáme sójovou nebo rybí omáčku. Vezmeme kus masové směsi do jedné ruky a do ní položíme stonek citronové trávy. Přidáváme směs a mačkáme ji okolo stonku tak, aby nám vznikl jeden velký kebab se stonkem uprostřed. Kebaby naskládáme na talíř a dáme na půl hodiny vychladit do lednice. Následně smažíme na středním ohni ze všech stran dozlatova.

Na teplý salát jako přílohu uvaříme oloupané brambory. Celer a mrkev pečeme na 215 °C po dobu asi 15–20 minut, dokud nezměknou a nezačnou tmavnout. Ve velké míse smícháme majonézu, hořčici, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a nasekanou jarní cibulku. Mrkev a celer smícháme nejprve s bramborami, potom vše přidáme k majonézové směsi v míse. Jemně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

 

 

Produktový tip

Hellmann’s dressing Jogurt a limetka

Hellmann’s dressing Jogurt a limetka je ideální pro přípravu lehkých zeleninových a těstovinových salátů, ale i k dochucení různých pokrmů z masa, brambor a vařené zeleniny. S jejich pomocí vytvoříte spoustu chutných jídel snadno a rychle – stačí přidat pár lžic a hned poznáte změnu.

 

 

Ingredience: