Ztracená vejce s kaší z červené čočky

Ztracená vejce s kaší z červené čočky

Na čtyři porce budete potřebovat: 

400 g červené čočky
4 vejce
1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
200 g másla
100 ml smetany ke šlehání
15 g čerstvé petržele
šťáva z poloviny citronu
40 g gurmánské hořčice Hellmann’s
100 g brokolice
sůl a pepř podle chuti


Postup

Čočku vaříme tak dlouho, dokud téměř nezměkne. Zároveň by měla být stále červená. Zlehka orestujeme česnek ve slunečnicovém oleji. Přidáme brokolici, kterou jsme nejprve minutu blanšírovali ve vroucí vodě a následně zchladili ve studené vodě s ledem. Z čočky slejeme veškerou vodu a přidáme hořčici a smetanu. Jemně čočku rozmačkáme tak, aby místy zůstala i pohromadě. Přidáme brokolici s česnekem. Okořeníme a na závěr přidáme petržel a citronovou šťávu. Připravíme ztracené vejce.

Kaši umístíme doprostřed talíře a opatrně na ni položíme vejce. Dochutíme solí či pepřem a ozdobíme čerstvými bylinkami – například petrželí nebo pažitkou.

 

 

Produktový tip

Gurmánská hořčice Hellmann’s

Gurmánská hořčice Hellmann’s má bohatou, krémovou konzistenci, krásnou hořčičnou barvu a výbornou chuť. Gurmánská hořčice je dochucená osmi druhy koření a má tak moderní kořeněný šmrnc. Je vhodná na vaření, ale i jako příloha ke grilovanému masu nebo klobásám. Je vyrobená z jednoduchých ingrediencí jako je vinný ocet a kvalitní kanadská hořčičná semínka.

 

 

 

Ingredience: