Lentilkové sušenky
Suroviny:
- 125 g másla či margarínu
- 100 g Korunního cukru hnědého
- 125 g Korunního cukru krystal
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 vejce
- 1 balení kypřicího prášku
- Špetka soli
- 225 g polohrubé mouky
- 150 g lentilek
Na pánvi s pevným dnem rozehřejeme máslo. Přidáme cukry a jakmile se rozpustí vklepneme do směsi vejce. Přidáme mouku, kypřicí prášek a sůl. Rozmícháme a odstavíme z ohně. Jako poslední vmícháme lentilky. Vznikne hutné těsto, ze kterého vytváříme hrudky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. V případě, že chceme sušenky mít úhlednější vytvoříme váleček a krájíme z nej kolečka. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.
TIP: Lentilky můžeme nahradit kakaovými boby.
zdroj: www.korunnicukr.cz
Ingredience: